Med u saćuSjećate li se starih vremena, svojih baka mirisa friškog saća iz kojeg se cijedi med dok Vama rastu zazubice?

Čaroban okus meda u saću vraća nas u djetinjstvo i pruža poseban užitak našim okusnim pupoljcima. Med u saću iznimno je dragocjen jer se na saću nalaze ostaci propolisa te peludnih zrnaca pa u cijelosti vrlo povoljno utječe na imunitet. Uz to je i neizmjerno fina delikatesa koja može poslužiti kao slastica u bilo koje doba dana.

OPG Željko Grobotek nudi Vam prvoklasno mlado saće od bagrema, zaliveno prvoklasnim bagremovim medom iz prostranih bagremovih šuma Hrvatskog zagorja podno planine Ivanščice.

Med u saću - ljekovita svojstva

Ljekovitost meda u saću krije se u ostacima sitnih čestica propolisa i peludnih zrnaca koje ostaju na saću. Žvakanje meda u saću pomaže pri bolestima organa usne šupljine, upala desni, krajnika i sinusa. Pomaže kod bržeg cijeljenja rana u usnoj šupljini i smanjuje broj patogenih bakterija. Uz to, dobro je poznato da bagremov med blagotvorno djeluje na bolesti respiratornog (dišnog) sustava i problema s akutnim i kroničnim kašljem.

Također, žvakanjem meda u saću u organizam unosimo vitamin A kojim obiluje vosak. Vitamin A potreban nam je za očuvanje dobrog vida, pospješuje otpornost prema zaraznim bolestima i neophodan je za normalan imunosni odgovor. Saće doprinosi i dezinfekciji usne šupljine, čišćenju zubi, a smanjuje i pojavu karijesa. Upravo zbog svih ovih svojstava i drugačijeg postupka u proizvodnji, med u saću je vrlo cijenjen i postiže višu cijenu.
Med u saću - ljekovita svojstva: